Välkommen till TorKor…

Vi är…

Tobaunta ”Tobbe” Torkelsson, 28år, två barnsfar som bor i Ljungsbro och arbetar natt på SL kundtjänst. Intresserad av musik och producerar en del musik som finns på Spotify under namnet ”Pixel Pirates” för er som vill lyssna. Pixel Pirates projektet är nya versioner av gammal spelmusik. Tv-spel, fotografering och filmer/serier är även stora intressen och han är även besatt av bandet Hollywood Undead.

Monica Korpa, 46år, bor i Linköping och arbetar skift på HKScan. Gifte sig med sin älskade man Tibbe 2014. Intressen är musik och då framförallt Bruce Springsteen. Filmer/serier som det dock ses för sällan av men söndagar är hennes ”titta ifatt dag”. Det övernaturliga är hon också intresserad av, hon tror och inte tror, intressant är det hur som.

Båda tyckte att detta med podcast var en kul idé och bestämde sig för att testa. Tänkte att det finns säkert inte många poddar med mor och son som diskuterar saker man hör och läser och även vad som händer i våra liv. Våra tankar och känslor är i fokus. Dock är det inte alltid vi hinner kolla upp fakta innan inspelning utan vi gör det till nästa avsnitt då mycket blir spontant och saker vi inte tänkt ta upp kommer med hoppas ni har förståelse för det.

Vi uppskattar att ni hör av er med era åsikter och tankar kring våra ämnen och även tips på vad ni skulle tycka vore kul att höra våra åsikter om mm.
Vad är bra? Vad är mindre bra?
Tack till er alla som lyssnar utan er vore det inte roligt att göra denna podcast.
Tack och fortsätt gärna att lyssna här på vår hemsida

Säsong 1


Avsnitt 1: I detta avsnitt pratar vi lite om att åka buss, ta studenten och mycket mer.


Avsnitt 2: I detta avsnitt pratar vi bland annat om hur det är att bli och vara förälder, föräldrars beteende, trafiken för fotgängare, cyklister, bilar och mycket mer.


Avsnitt 3: I detta avsnitt pratar vi bland annat om varför man skaffar sig husdjur, falska nyheter på Facebook, vänskap och mycket mer.


Avsnitt 4: I detta avsnitt pratar vi bland annat om Bråvalla/festivaler, våldtäkter, mobiltelefoner och mycket mer.


Avsnitt 5: I detta avsnitt pratar vi bland annat om telefonförsäljare, tankar om skådespelare/artister, barn & föräldrar och mycket mer.


Pokémon GO: I detta bonus avsnitt pratar vi bara om just Pokémon Go och allt relaterat till det.


Avsnitt 6: I detta avsnitt pratar vi bland annat om allergier, fobier, poliser, ordning och reda på arbetsplatser och mycket mer.


Avsnitt 7: I detta avsnitt pratar vi bland annat om tidningar, poliser, lagar, fängelse, vård och mycket mer.


Avsnitt 8: I detta avsnitt pratar vi bland annat om nyhetstorka, tatueringar, övervakning, hotellbokning, godis/mat, olyckor och mycket mer.


Avsnitt 9 – med Hanna: I detta avsnitt pratar vi bland annat om kungligheter, djur, feminism, barnuppfostran och mycket mer.


Avsnitt 10: I detta avsnitt pratar vi bland annat om semester, utomjordingar, djur, polis-spärrar och mycket mer. (PGA flytt så är ljudet inte i full kvalité denna vecka men kommer bli bättre framöver igen.)


Avsnitt 11: I detta avsnitt pratar vi bland annat om högtider, ålder, musikstil och mycket mer.


Avsnitt 12: I detta avsnitt pratar vi bland annat om öppettider, godnattsagor, offentliga toaletter, snabbmatspriser och mycket mer.


Säsong 2


Avsnitt 1: I detta avsnitt pratar vi bland annat om studier, melodifestivalen, reklam, kvinnodagen & feminism och mycket mer.


Avsnitt 2 – med Louise: I detta avsnitt pratar vi bland annat om ”nya smaker”, grannars uppsyn, falska anmälningar, åldersgränser och mycket mer.


Avsnitt 3: I detta avsnitt pratar vi bland annat om McDonalds, övervikt, priser, behov, konserter och mycket mer.


Avsnitt 4 – med Louise: I detta avsnitt pratar vi bland annat mer om mynt, bedrägeri, eget ansvar, köer, fusk och mycket mer.
Länk till Telias reklamartikel


Avsnitt 5: I detta avsnitt pratar vi bland annat mer om vår nya hemsida, mer om jämställning, Zara Larsson, att man ska stå för vad man säger, hur man ska trösta sina nära och kära, måste man alltid vara överens för att vara vänner? skillnaden på att skriva och prata med någon, när ska man använda mobiltelefonen? att stå i vägen och lite annat smått och gott.
Länk till hela spelningen med Zara Larsson


Avsnitt 6 – med Louise: I detta avsnitt pratar vi bland annat mer om energidrycker, tyst minut, stulna videos, kundbemötande, licenser, gång/cykelbana och lite annat smått och gott.


Avsnitt 7: I detta avsnitt pratar vi bland annat om öppettider under högtider, småsår, att lyfta på fötterna, högklackade skor, toalettbesök, skolgång, låta barn vinna, medium, streamingtjänster, barntillåtna filmer och klipp och lite annat smått och gott.


Säsong 3


Avsnitt 1: I detta avsnitt pratar vi lite om TV-program, skådespelare, komma på namn, hygien, artighet och mycket mer.


Avsnitt 2 – med Louise: I detta avsnitt pratar vi lite om BMI & vikt, cockfighting, konkelbärssamling, nageltrender, kontrakt och avtal, barnyoga, lite mer idolprat och mycket mer.
Bild på ”Cockfighting”
Bild på ”Nageltrend”