First week as photographer

Då var första veckan avklarad på jobbet.

Lite sent inlägg för att det har varit en galen helg med men tar det i ett eget inlägg efter detta.

Började veckan med att jag och Emil möttes upp av en mer erfaren fotograf som heter Dan som har fotat i företaget i 10års tid. Honom gick vi med de första 2 dagarna (måndag och tisdag). Så fort vi gjorde någonting annorlunda eller tog ”för lång” tid på oss eller gjorde någonting annorlunda från han så tog han dock över vilket inte lär oss så mycket tyvärr. Hade varit bättre om han hade visat och sagt åt oss hur vi skulle göra istället.

Måndag och tisdag sprang dock iväg och efter det så blev det lite mer allvar och jag och Emil som båda är nya inom skolfoto även om vi båda har hållit på i flera års tid med foto på egen hand nu skulle köra bara vi 2 på en skola onsdag-fredag så vi körde att Emil tog grupp-porträtt första 1.5 dagen och under den tiden så tog jag alla porträtt sen bytte vi av så jag tog gruppbilderna och han tog porträtten.

Det var en galet packad vecka men det var extremt kul.

Det finns 2 faktorer som gör att tiden går snabbt och det ena är när det är stressigt och det andra är när man har kul. Detta är super roligt och super stressigt så tiden springer iväg. På onsdagen gick vi upp redan 04:30 och kom inte hem förrns efter 18. Det var en lång dag men det var pga lite sista minuten ändringar så 13-15 blev framflyttat till 15-17 vilket gav oss en 2 timmars lucka utan någonting att göra vilket första dagen kan vara skönt att få andas lite även om det var lite väl lång ”rast” och inte ha någonting att göra på så blev det att snacka lite skit och som tidigare inlägg har visat så har vi ju inga problem med att umgås då vi klickade redan innan utbildningen 😀

Nackdelen med att åka så tidiga mornar är ju denna helvetes solen som är i vägen oavsett hur man gör 😛

Men ska väl inte klaga på vädret antar jag. Hellre sol än spöregn (som vi dock hade på fredagen)

Sen hade vi specialgruppbild som skulle tas på hela fritidsgårdens alla barn. Dvs över 100 elever som skulle vara med på samma bild. Detta tog Emil hand om. Upp och fota gården uppifrån. Först tänkte han gå upp på taket men av någon anledning så ändrades detta.

Det var högt nog ändå så bilderna blev super bra (får inte dela några bilder som tas på jobbet då jag inte äger rättigheterna för dom).

På fredagen fick jag lämna efter att jag hade tagit gruppbilden då Emil visste om mina planer på att både köpa bil och resa till Stockholm så han avslutade det sista på jobbet för oss båda. Jag plockade självklart ner och packade allt jag kunde innan jag åka för att minska jobbet han hade kvar.

Fortsättningen kommer i ett nytt inlägg då detta är allt om första arbetsveckan och nu kommer det om helgen 😮

MORS…