Skolfotografsutbildning

Jaha. Då var man hemma igen efter en veckas utbildning.

Vet inte vart jag ska börja 😛 Har varit så sjukt mycket och sjukt intensivt.

I mitt huvud var det att man skulle ha utbildningen ca 7-16 och att det skulle vara så mycket man kunde innan att det skulle det vara mer eller mindre en dans på rosor och utöver utbildningen så skulle man bara vara på hotellrummet och snacka med familjen och kolla på serier typ.

Det var hur jag trodde det skulle vara men reality is far from it 😛

Utbildningen höll på 8-17 så det var typ som jag trodde och jo, jag kunde en hel del innan så mycket i början var mest repetition för min del med lite små saker man lärde sig som var annorlunda från vad man brukar göra på tidigare privata fotograferingar man har gjort genom åren. Men det utvecklades relativt snabbt. De första 2 dagarna var mestadels repetition men resterande 5 var det så mycket nytt att till och med mitt huvud blev överladdat med information. Det är ju så mycket mer än själva fotandet man skulle lära sig så det var en väldigt bra kurs som jag har tagit mycket lärdom ifrån känner jag.

MEN… Efter 17 så var det inget slappa på rummet och prata med familj och glo på serier som jag trodde. Jag har totalt hela veckan tittat på 1.5 avsnitt av en serie. Så mycket användning fick jag av Louise laptop som jag snodde med mig 😛

Nej, nej. Redan innan vi åkte ner så hämtade en kille från Linköping mig (Emil) och vi var lite tidiga så medan vi stod och väntade på vår skjuts så blev det en del snack och vi klickade direkt och spenderade varje minut utanför utbildningstiderna tillsammans typ under hela veckan. Första dagen på utbildningen så var det smockat med folk på lunchen och jag satte mig på en random plats och började prata med de som satt bredvid mig. Vips så klickade jag hardcore med en till på utbildningen (Erica). Från den dagen så umgicks vi typ nonstop alla 3. Pratade om ALLT. Det var om dagarna på utbildningen till våra liv hemma till våra tidigare erfarenheter inom foto etc, you name it. Det var prat om allt från himmel till jord med oss 3 och det tog aldrig slut. Så jävla underbart att klicka så hårt och ha så mycket gemensamt och vara så pass lika. Liten åldersskillnad på oss dock då Erica ”bara” är 21 och Emil är 24 (om jag minns rätt?) Men va fan spelar roll. Jag börjar bli gammal gubbe, är svårt att hitta nya vänner i min ålder 😀 haha

Men det var full rulle som sagt från 07:00-00:00 VARJE DAG 😮

Så fort utbildningen var slut för dagen så hittade vi på massa saker. Det var bland annat minigolf på en av de första dagarna som vi hade som introduktion till varandra 😀 vad är bättre än att lära känna någon över lite minigolv på de sjukaste banorna jag har sett i hela mitt liv 😛 bollarna var inga golfbollar det var nästintill studsbollar som flög överallt i den där lokalen 😀

Men innan jag går vidare så måste jag spola tillbaka tiden lite. Gick igenom vilka bilder jag har tagit som skulle hit och detta var inte den första jag skulle ha med 😀

FÖRST.. Innan jag åkte iväg på utbildningen så var jag och hämtade studion som jag ska ha med mig till varje skola. Ok att jag hade räknat med att det skulle vara en del packning men hade inte räknat med så här mycket som ska in i bilen och sen upp i hemmet och tillbaka till skolan varje dag. Kommer ju bli världens träning för mig att konka fram och tillbaka på allt det här 😀

Utöver det där så ska jag även ha med mig dator och kamera med all utrustning. Jag var INTE nöjd med den väskan jag fick till så paketerade om allt till mig egna ryggsäck när jag kom hem och det var precis att det fick plats (med mina egna tillbehör jag vill ha med i väskan för att väskan ska vara komplett 😀

Sen när vi var på väg till utbildningen så tvärnitar föraren bilen från ingenstans mitt på en landsväg som det är 90 på. Slår på varningsblinkers för att gå ut och titta på detta hus. Här fastnade vi i 30 minuter innan vi åkte vidare. Såg inget speciellt med det personligen men well.. Fuck it.

Då föredrar jag att dra till Björnhammar och fota i så fall 😀

Och NU kan jag spola fram tiden till efter minigolfen igen 😛

Minigolfen körde vi ju bara 1 dag och andra dagar var det allt från att käka pizza med alla på utbildningen (tyvärr var dom inte goda)

På bilden är bara lite av dom det var en hel bänk till med pizzor och sallader som jag inte tog bild på 😛

Annars var vi allmänt flumma nonstop. Kunde inte ens gå till Coop utan att flumma till oss 😛

Speaking of wierd shit. Hittade skumma drickor jag bara var tvungen att köpa och testa 😀

Snickers drickan var helt ok men Twix smakade blä och Bounty var väl sådär. Men var ju tvungen att testa dom när jag såg dom 😛

Ibland var vi faktiskt med andra än varandra med. Många senare kvällar så samlades många av fotograferna runt bordet och snacka skit över en öl eller två med.

Och helt jävla dunder-awesome var det även när vi hade en liten middag med våra säljare då vår klockrena VD även var på plats.

Det var en Ekologiskt & Vegetariskt restaurang vilket inte är något för mig direkt men dom hade lite kyckling och skinka med men man måste ju testa när man ändå är på plats och till min förvåning så var det faktiskt jävligt gott 😮

Självklart satt man med Emil & Erica även denna kväll 😀 och eftersom vi satt vid ett 4-platsers bord så fanns det ju en plats kvar och den tog VDn så vi pratade massa skit med han med. Så jävla härlig lirare alltså 😀

Vi var några st på denna utbildning kan man säga. Vi fyllde upp restaurangen ganska väl 😀

Sen efter det så var det dags att börja öva på gruppfoto efter att ha nött in porträttfoto i ett par dagar i utbildningen.

Och sista kvällen på utbildningen så satte vi oss i konferensrummet på hotellet som vi fick access till för att sitta ensamma i lugn och ro och arbeta med våra privata tidigare fotoarbeten så vi satt där med våra egna jobb och arbetade på varsin dator 😀

Vi var dock tvungna att lämna rummet vid 22:30 för då var det bokat sa dom på hotellet. När vi går där ifrån möter vi våra säljare som bjuder ner oss på party då säljarna precis har haft fest hela kvällen med prisutdelning på årets priser inom jobbet. Ensamma fotografer satt jag och Emil med alla säljare och hade det trevligt sista kvällen innan det var dags för hemfärd igen. Alltid trevligt.

Sista dagen var ju inte så att det var sovmorgon och sen åka hem när man var redo, nej, nej. Det var full rulle med utbildning så det blev ett avslutande kapitel på utbildningen med vimmelfoto vilket jag inte är så bra på men fick några bilder jag var nöjd med även om alla inte passar in i ”Vimmel” kategorin så är dessa några av de bilder jag tog iaf.

Efter detta vimmel-fotande så var det äntligen dags för hemfärd. En vecka hem ifrån. Även om jag har haft fullt upp så har jag saknat alla hemma något enormt hela veckan.

Lugn bilresa? NOPE. Fartdåre till förare som ligger i 140-150 hela vägen oavsett om det var motorväg eller en gammal skiten landsväg. Skickade sms till Louise med texten ”Kanske hinner hem tidigare eller inte kommer hem alls. Föraren kör inte direkt lagligt” men jag tog mig hem iaf 😀

Emil hinner inte ens hem innan han drar igång med planeringen för kommande veckans arbete utan tar arbetet i bilen då han slipper köra bilen 😀

NU är jag iaf certifierad fotograf hos Kungsfoto & Photomic så gäller att jag hänger rätt id runt halsen när jag ger mig ut på jobben 😀

Ja, jag vet. Detta blev ett extremt långt inlägg till och med för min standard men va fan. Som jag skrivit så har det varit full rulle har inte haft tid att skriva men det har hänt så extremt mycket denna vecka 😀

Nu är jag extremt nervös men samtidigt väldigt ivrig över att komma igång med fotandet 😀

MORS…